Friday, 27 March 2015

Sailor Pathways Inter-Intake ROTU Navy UM 2015

Ulu Langat – Tanggal 21 March 2015 yang lalu, Pegawai Dalam Latihan (PDL) PALAPES Laut Universiti Malaya telah berjaya menganjurkan acara Sailor Pathways Inter-Intake ROTU Navy UM 2015 bertempat di Nur Eco Resort, Lembah Pangsun. Acara yang diterajui oleh Senior Midshipment serta dibantu oleh Junior Midshipment dan Pegawai Kadet ini telah berjaya mengumpulkan alumni PALAPES Laut UM dari ambilan 3 hingga 12 di bawah sebuah acara. Justeru, silaturahim sesama PDL dan juga alumni dapat dipererat. 

Acara dimulakan dengan majlis perasmian  Sailor Pathways Inter-Intake ROTU Navy UM 2015 di Dewan. Dalam ucapan Lt.Ahmad Saufi Bin Abd Rahman PSSTLDM selaku perasmi acara, beliau menyelitkan harapan agar usaha murni untuk mengeratkan silaturahim antara PDL dan alumni ini dapat diteruskan. Beliau turut menyatakan penghargaan dan tahniah kepada PDL atas segala kerja keras yang telah membuahkan hasil yang tidak diduga serta jutaan terima kasih bagi alumni yang sudi menyokong majlis ini.

Lt Ahmad Saufi PSSTLDM semasa memberi ucapan sempena perasmian

Lt Ahmad Saufi menandatangani banner setelah gimik habis dipersembah
Upacara penyampaian hadiah

Setelah tamat upacara perasmian, peserta bergerak ke kawasan padang lapang untuk acara Telematch. Para alumni dan PDL serta pegawai dan jurulatih telah dibahagikan kepada 8 kumpulan. Acara yang dipertandingkan adalah:


1. Lari dalam guni
Lt M Mustakim dari ambilan 9 
Lt Nasarizal dan Lt M Ahmad Hamdi bersaing bagi acara lari dalam guni

2. Guling Gelung3. Kembar siam
4. Lastik Belon

Lt Syahiruddin (Pegawai Koordinasi) menyertai acara lastik belon


5. Karpet ajaib
6. Raja Kapur
Alumni dan PDL bergmabar kenangan

Setelah tamat aktiviti telematch, PDL dan alumni bersama sama melakukan senaman lompat sempat beserta lagu Samudera Raya. Pengalaman melakukan latihan bersama sama ini sudah pastinya menaikkan semangat juang PDL untuk meneruskan perjuangan.

Pada 1400H, aktiviti diteruskan lagi dengan permainan paintball. Setiap kumpulan diwakili oleh 7 pemain akan bertanding dengan kumpulan yang lain.


Para alumni berbual mesra 


Aktiviti terakhir adalah penyampaian hadiah dan sekaligus, penutup majlis Sailor Pathways Inter-Intake ROTU Navy UM 2015. Majlis ini diadakan bertempat di Dewan Makan.

Ucapan daripada wakil bagi alumni


Penyampaian hadiah kepada para peserta

Gift exchange bagi alumni

Tepat jam 1830H, para PDL dan alumni mula bersurai. Semoga acara Sailor Pathways Sailor Pathways Inter-Intake ini dapat menerbitkan ukhwah sesama alumni dan PDL selain meningkatkan semangat juang bagi PDL hingga ditauliahkan kelak. Sekalung terima kasih diucapkan kepada semua yang hadir dan menyokong acara ini.

No comments:

Post a Comment